Areal- og overflateforberedelse // Post #10

Dato:

Desember 2022

Lesetid:

1 min.

Forfatter:

Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør

Kapittel 5: Areal- og overflateforberedelse

Hei der!

 

I dag skal vi snakke om å forberede området og overflaten - hva du skal gjøre etter vurdering og før du maler seg selv.

 

For å forberede området og overflaten skal vi ta og flytte bort alt som er hus for hus og kan være på vei mens vi beveger oss rundt. Ofte finner vi flyttbare og irrelevante for jobben: hageverktøy, alle terrassemøbler, griller, barneleker og klær. Å få mer plass lar oss fokusere og jobbe tryggere i stedet for å unngå at ting ligger rundt, under føttene våre. Det er lurt å samle alle ting på ett sted, slik at det er lettere å sikre dem, da vi kan dekke alt med ett stykke folie.


Når området er forberedt, kan vi ta vare på en overflate vi faktisk vil male. Først og fremst må vi vaske hver eneste del av huset. Vasking hjelper vår nye maling til å holde seg til en riktig overflate - til den gamle malingen. Alt smuss som er igjen, vil få ny maling til å feste seg til den i stedet for å holde seg til gammel maling og bli løs. Vi anbefaler å bruke Kraftvask (ikke sponset) som rengjøringsmiddel, det er veldig effektivt.

 

Neste trinn er å skrape eventuelle luftbobler eller løs maling. Bruk skrapere som de er ment for det, og de gjør virkelig arbeidet enklere. Ikke press for hardt til ikke å skade planker. Skrap til all maling som ikke holder seg til treet vil bli revet / løsnet.


Se etter råtne planker og erstatt dem, og fyll ut hull og sprekker som beskrevet i kapittel 1 - "Vurdere fakta - Er maling nødvendig og hva bør du male", episode 1 - "Plankenstilstand".

 

Alt bart tre (og også metall) skal primeres før maling. Dekk de flekkene med en børste dyppet i primer.

 

Siste ting før maling - fyll ut eventuelle hull mellom vinduer og rammene med vindus kitt.


Nå er vi klare til å male!

 

I neste episode går vi til neste, sjette kapittel - "Malingsteknikker".


Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).


Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold


Beste ønsker,

Cornelius med laget

Snakk med oss

Du er for det meste velkommen til å stille spørsmål, komme med tvil og informasjon. Ikke nøl og ta gjerne kontakt med oss. Velg den beste måten å kontakte oss på, det er telefonsamtale, tekstmelding, e-post eller elektronisk skjema.

Kontakt oss