Malingsteknikk // Post #11

Dato:

Januar 2023

Lesetid:

3 min.

Forfatter:

Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør

Kapittel 6: Malingsteknikk

Hallo igjen!


Idag skal vi komme til kjernen i saken når det gjelder maling. Til selve malingen. Vi snakker om hvordan du starter og hvordan du maler. Det er litt informasjon foran oss, så la oss komme rett til det.

 

Forbered et hovedrom, en base for maling av utstyr - tomme skuffer, maling og børster (vi anbefaler ikke å bruke ruller), White Spirit. Vi forlater hvert verktøy der etter å ha fullført dagen gjennom hele jobben. Det rommets grunn kan være beskyttet med en malefolie eller malingspapir. Klar?


Sett hanskene, åpne og rør malingen, og hell noen i en tom bøtte. Den sikreste måten å helle på er å løfte opp malingen med et håndtak og vippe bunnen. Gjør bevegelsen fast, bare ikke for hardt. Prøv å sikte inn i midten av den tomme bøtte. Hold bunnen med hånden hele tiden. Hold den på den ene siden, ikke snu deg. Når du får bøtte fylt til omtrent halvparten (mer kan være for vanskelig å bevege seg trygt med) slutte å vippe maling. Vi kan snu malingen helt på slutten for ikke å smøre den fra utsiden. Pensle bøtte utenfor fra bunn til topp hvis malingen slippes. Vi etterlater flekker i stedet for strek, så det tørker raskere og vi sprer oss mye mindre rundt det. Prøv forresten å holde deg selv og omgivelsene rene. Husk å lukke lokket på malingen. En hel dag åpnet og forlatt legging maling kan ødelegge.


Plan? Rutet. Forberedt? Rutet. Hansker? Rutet. Maling? Rutet. La oss komme oss til veggen!

 

I utgangspunktet maler vi fra topp til bunn og fra side til side, noe som gjør et topphjørne til det beste stedet til å begynne med. Vi ville gå til høyre (eller venstre avhengig av hvilket hjørne vi startet på), og deretter bevege oss litt lavere og gå til samme side igjen. Vi gjentar det til vi når bunnen av for eksempel en vegg. Vi anbefaler å starte med detaljer - rundt komplekse former og vanskelig tilgjengelige flekker, og deretter gå for rett, rask (telt som kvm per time) vegg. Start med den ene siden av en bygning til et hjørne eller karnappvinduer (som vi skrev i kapittel 3 - "Maleplanlegging"). Når du maler på en maling som allerede har tørket, vil vi lage et andre lag. På grunn av dette kan dette stedet ha en annen nyanse og/eller være synlig på grunn av forskjellen i laghøyden. Derfor går vi ikke gjennom alle detaljene rundt bygningen, men vi deler hele prosessen i deler og gjentar hele prosessen i hver del. Det er også derfor vi ikke legger igjen en uferdig plank eller til og med hele delen av jobben (f.eks. en vegg).


La oss dyppe børsten vår i den malingen! Generell regel er å ikke dyppe mer enn 1/3 - 2/5 av en børste børstebørster. Vi dypper enda mindre når vi har en liten overflate (f.eks. detaljer). Jo mer overflate vi har, jo raskere kan vi male og jo mer maling kan vi ha på børsten vår. Ta vare på å bruke mye maling når høye vinder som de kan blåse malingen av børsten (noen ganger overraskende langt; ikke spør oss hvordan vi vet, bare ikke gjenta feil). Dypp børsten og snu den før du trekker den ut slik at malingen ikke drypper. Hele bevegelsen må gjøres fast, men ikke skarpt. Påfør forsiktig børsten på overflaten og dra den. Ikke bruk mye kraft til å trykke på børsten, da den kan sprute rundt. Å være for skånsom kan føre til at vi ikke dekker og får malingen til å dryppe av børsten. Vi ønsker å bruke maling på en slik måte at du ikke trenger å gå tilbake over malte områder. Bare vær oppmerksom på at det er tilrådelig å male to lag uansett, så ikke for mye av den malingen, vær så snill, da vi kan få striper. Det er kanskje ikke mulig å dekke med det første laget, for eksempel når vi endrer farge (spesielt radikalt fra lyst til mørkt eller omvendt). Når du drar penselen og den er tørr, er det bare å dyppe den i maling igjen.


Andre lag må males etter at den første er helt tørr (det tar i henhold til malingens håndbok). Det gjelder også å male en annen farge ved siden av en vi allerede har malt - vent til den tørker helt.


Etterpå sjekk hvert sted og, om nødvendig, gjør noen siste justeringer.


I neste episode går vi til det siste, sjuende kapittelet - "Omsorg".

 

Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).


Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold

 

Beste ønsker,

Cornelius med laget

Snakk med oss

Du er for det meste velkommen til å stille spørsmål, komme med tvil og informasjon. Ikke nøl og ta gjerne kontakt med oss. Velg den beste måten å kontakte oss på, det er telefonsamtale, tekstmelding, e-post eller elektronisk skjema.

Kontakt oss