Vurdering av fakta - Malingstilstand // Post #3

Dato:

Mai 2022

Lesetid:

3 min.

Forfatter:

Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør

Et malt hus Et malt hus

Kapittel 1: Vurdere fakta - Er maling nødvendig og hva skal males?

Emne 2: Malingstilstand

Hallo igjen!


Vi er glade for å legge ut den andre miniartikkelen i serien om maling.


I denne episoden vil vi snakke om hva som kan være galt med maling, hvordan sjekker vi det og fikser det?


Maling kan ha luftbobler, sprekker, den kan være løs, peeling, bleknet, lav kvalitet eller undermalt. Maling kan også ha ikke-vaskbart smuss.


Luftbobler kan bli funnet med et bart øye. Disse boblene er for det meste sett på en solfylt vegg, og de kan forsvinne etter solnedgang når det blir kaldere. De er vanligvis slags runde (men kan være noen form - bare et sted med løs maling) og stående fra resten av en ganske flat overflate. Du kan sjekke dem ved å berøre stedet for løs maling forsiktig. Hvis malingen skyver mykt og deretter føler motstand når malingen berører tre. Det kan også hende at malingen er skjør og vil sprekke og la det berørte stedet være åpent. Da kan du få malingsskalling. Malingen skal holde seg til overflaten, og det som skjer der er at malingen ikke sitter fast på overflaten der luftboblen eller den løse maling er, men den holder seg rundt stedet. Luftbobler kan skyldes mangel på grunning, maling med feil type maling (moderne maling på toppen av sengetøy; vil bli dekket senere). De kan også vises på grunn av vann under kappen. Maling på skitne eller fettete/fete overflater kan også være en grunn. Selv for kalde eller varme planker kan være en årsak. Å la dem være der kan føre til spredning. Ikke bare en utvidelse av luftboblene / løs maling, men også til å sprekke og la planker være åpne, noe som fører til rottingsprosess. Vi fikser dette ved ganske enkelt å kvitte seg med dem ved å skrape (vil bli dekket i en annen episode).


Bleknet malingsfarge er det som skjer med tiden. Fire hovedårsaker er tid, malingskvalitet, værforhold maling er utsatt for og omgivelser (f.eks. nær åpent hav). Det er bedre maling for eksponering for vannet, faktisk fuktighet, og bedre for eksponering for solen (vil bli dekket i en annen episode).


Hva gjør du hvis det er noe skitt som ikke vil gå av? Først av alt må du sørge for at du gjør det riktig (vil bli dekket i en annen episode). Når det fortsatt er et skittent sted, maler vi det bare (vil også bli dekket).


Det vanskeligste å se og evaluere er undermaling. Det er mest forårsaket av ikke å fullføre detaljene riktig. Det er derfor malingen langt borte kan se bra ut, men bare ser veldig nøye ut med rapt oppmerksomhet du kan se hjørnene, og andre kriker og kroker blir verre. Det er der folk med oppmerksomhet på detaljer skal være i ens element. Vanligvis forbinder disse stedene mange planker og er vanskelig å komme inn på, noe som gjør hele reparasjonsarbeidet betydelig. Den beste løsningen er å forhindre det ved å male grundig. Eventuelle skader på tre kan trenge fylling eller utskifting som vi skrev i en tidligere episode kalt "Planketilstand". Eventuelle skader på maling er beskrevet i denne episoden. Hvis det er bart tre og vi vurderer det som godt å gå, kan vi gjerne male. En gammel maling på disse stedene vurdert som god å gå kan også fungere helt fint for maling.


Etter noe av arbeidet som er beskrevet her (f.eks. sliping), er det noen flere ting som må gjøres. Vi vil beskrive dem i en annen episode!


I neste episode skal vi snakke om å vurdere fasader.


Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).

 

Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold

 

Beste ønsker,

Cornelius med laget

Snakk med oss

Du er for det meste velkommen til å stille spørsmål, komme med tvil og informasjon. Ikke nøl og ta gjerne kontakt med oss. Velg den beste måten å kontakte oss på, det er telefonsamtale, tekstmelding, e-post eller elektronisk skjema.

Kontakt oss