Vurdering av fakta - Fasadevurdering // Post #4

Dato:

Juni 2022

Lesetid:

2 min.

Forfatter:

Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør

Et malt hus Et malt hus

Kapittel 1: Vurdere fakta - Er maling nødvendig og hva bør males?

Emne Fasadevurdering

Hei der!
 

Det er den tredje miniartikkelen i serien om maling.

 

I denne episoden ønsker vi å snakke om hva som skal fjernes fra fasaden og hva +hvor beskyttet og hvorfor det er en god idé å gjøre det.

 

Fjerning refererer spesielt til takrenner, branntrapper, hengende kroker, husnumre, lamper, postkasse og luftventiler. Prøv å finne en måte å skru av eller bare ta den av. Det bidrar til å gjøre maleprosessen enklere og mer presis. Det er lettere, så det er ikke nødvendig med detaljer rundt disse tingene, i stedet har du mer flat overflate som er raskere å male. Du vil heller ikke få disse tingene skadet med malingen. Det er en annen ting - noe sted under disse tingene (og noen ganger til og med rundt dem) er utilgjengelige, slik at vi ikke kan vurdere den nåværende tilstanden eller til og med bare dekke den med et beskyttende lag med maling. Tenk deg å endre en lampe eller et husnummer til en med en annen form. Gammel maling ville være synlig. Å fjerne disse hengende tingene før maling kan bli en stor fordel i dette tilfellet. I tillegg vil takrennene være klare for enkel forfriskning enten ved rengjøring eller maling.


Det er lurt å sikre en hvilken som helst vegg du ikke vil male, vinduer og andre ting du ikke skal male. Vi gjør det mest med maingstape og noen ganger med plastfolie. En grunn enten det er gress eller fortau skal dekkes med et spesielt materiale kjøpt i ruller. Materialet absorberer på toppen slik at malingen forblir på plass vi slipper og har en folie under slik at den ikke lekker på bakken. Vi anbefaler at du bruker den spesielt mot veggen du vil male. Materialet er også godt å sikre takfliser fra dryppende maling.

 

Se etter trær, grener, busker, blomster, busker og andre planter som vil hindre fasaden eller gjøre det vanskelig å bevege seg rundt. Bøy, kutt, beskjær, beskjær, klipp eller noe annet er nødvendig for å avduke fasaden og gjøre plass rundt.

 

I neste episode skal vi snakke om å vurdere området rundt.

Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).


Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold

 

Beste ønsker,

Cornelius med laget

Snakk med oss

Du er for det meste velkommen til å stille spørsmål, komme med tvil og informasjon. Ikke nøl og ta gjerne kontakt med oss. Velg den beste måten å kontakte oss på, det er telefonsamtale, tekstmelding, e-post eller elektronisk skjema.

Kontakt oss