Vurdering av fakta - Vurdering av området rundt // Post #5

Dato:

Juli 2022

Lesetid:

2 min.

Forfatter:

Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør

Et malt hus Et malt hus

Kapittel 1: Vurdere fakta - Er maling nødvendig og hva bør males?

Emne 4: Vurdering av området rundt

Hei!

 

Det er den fjerde miniartikkelen i serien om maling.

 

I denne episoden vil vi snakke om hvordan du vurderer hva som skal flyttes eller fjernes, hvor og hva som kan skje hvis det ikke blir gjort.

 

Oftest flytte eller fjerne bekymringer bord, stoler og andre møbler, hagearbeid verktøy, fuglehus, antenner og ubrukte kabler og sist, men ikke minst - biler. Vi flytter ting minst noen få meter fra plassen vi skal male. Generell regel for ledig plass er: jo mer, jo bedre.


Ting flyttet ut hjelper oss (som med å fjerne hengende redundanter beskrevet i tidligere episode "Fasadevurdering") holde mest overflaten flat og lett å male i stedet for detaljer rundt. Kontinuerlig maling gir større sjanse for å holde hele overflaten (f.eks. vegg) riktig farge. Det kan sees med et bart øye hvis vi maler en del av veggen og malingen ville tørke mens vi ville flytte ting rundt, fra den delen malt etterpå.


For å sikre at tingene våre ikke blir skadet, kan vi dekke dem med en malingsfolie. Vi holder også disse tingene trygge mot skadelige kjemikalier som rengjøringsmidler eller maling.


Husk også å sjekke hvor du parkerer bilene dine. Vi vil ha dem vekk fra nærområdet, da kjemikalier som samhandler med bilens maling kan forårsake mange ubehagelige overraskelser. Vi vil vel ikke ha noen biler, spesielt ved veggen vi bare maler. Ofte er den beste ideen å avgrense midlertidig parkeringsplass til utenfor eiendommen.

 

Å gjøre god planlegging (vi vil dekke det i en annen episode) er viktig for å flytte ting rundt hvis det er mange av dem og ikke mye plass.


En god grunn til å bevege seg og holde ting borte er å dryppe og sprute maling mens du maler eller på grunn av vinden. Maleteknikker er et bredt emne, og vi dekker det i en annen episode.


Det er viktig å ta et skritt tilbake og se på omgivelsene av sikkerhetsmessige årsaker. Ledig plass lar arbeidet gå greit og fokusere på veldig viktige ting i stedet for å hoppe og unngå ting rundt.

 

Ledig plass er også viktig på grunn av behovet for å nå ganske høyt. Det fører oss til stiger, heiser og stillaser. I neste bonusepisode vil vi snakke om hvordan du bruker en stige og når du skal bruke heis eller stillas.


Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).


Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold


Beste ønsker,

Cornelius med laget

Snakk med oss

Du er for det meste velkommen til å stille spørsmål, komme med tvil og informasjon. Ikke nøl og ta gjerne kontakt med oss. Velg den beste måten å kontakte oss på, det er telefonsamtale, tekstmelding, e-post eller elektronisk skjema.

Kontakt oss