Hvordan bruke en stige og når du skal bruke heis eller stillas? // Post #6
Dato:
August 2022
Lesetid:
4 min.
Forfatter:
Cornelius Olejarz - Grunnlegger / Administrerende direktør
Kapittel : Hvordan bruke en stige og når du skal bruke heis eller stillas? (Bonus)
Aha! Et bonusemne! I dag skal vi skrive om hvordan du bruker en stige og når du skal bruke heis eller stillas.
Hvordan bruke en stige? Det eneste svaret er... TRYGT! Stigene er det minst sikre alternativet fra alle høydeverktøy. Den vanligste årsaken til fall fra stiger er å glide.
Før noe, se etter eventuelle skader på stigen, se etter tilstanden, alle låsemekanismer, sklibeskyttelse, sklisikre håndtak, osv. Og velg riktig type - trinn stige for over hodet flekker og forlengelse stige for klatring høyere.
For å sette opp stigen riktig, forestill deg hvor stigen kommer til å gå. Sjekk et sted på bakken der føttene skal plasseres. Litt av en myk eller løs overflate kan være ok, spesielt hvis du har spike-feets - bare hoppe, gå et skritt høyere og hoppe igjen, slik at stigens føtter vil holde seg i bakken. Noen ganger kan et brett under føttene fungere - VÆR FORSIKTIG, det kan føre til at stigen glir! Hvis bakken er for løs/myk, må du kanskje endre stigens flekk eller lengde. Eventuelle løse (f.eks. grus) ting eller glatte overflater, spesielt våte, kan føre til at stigen glir. Hvis det er tre under stigen (f.eks. terrasse), kan noen skruer holde stigen fra å gli.
Vær også forsiktig med å plassere stiger for nær elektriske linjer, hoder og øyne opp!
Den andre store tingen i å sette opp er å sette opp en stige i riktig vinkel. Der kommer tyngdepunktet. Ikke gå for dypt inn i emnet, bare husk å ikke plassere for vertikalt / rett som du kan lande på ryggen som holder stigen. Å gå for horisontalt / flatt kan føre til at stigen glir og legger seg ned med litt av et smell. Noen sier at den beste vinkelen er når du kan stå foran stigen, tippe tåene til stigens føtter og nå skinnene med rette armer. Det gjør det enklere å plassere stiger. Sett stigen rett, hold stigen på skuldrene høyde, base den ved tærne og legg deretter toppen sakte til armene er rette. Stigen skal være basert på for eksempel en vegg.
En annen viktig ting er å holde stigen nivellert og balansert. Det er slik det ble designet - å stå rett og holde seg på to (eller fire) føtter. Fordi tyngdepunktet blir høyere mens vi klatrer opp stigen, noe som fører til at mindre krefter på toppen har stor innvirkning på bunnen. På grunn av det, og fordi det ikke er noen måte å holde en stige med hendene, går vi ikke helt til toppen. Vær også forsiktig med bevegelser og hvor langt du når mens du er på en stige. En sikker måte å bruke en stige på er å ha tre kontaktpunkter - for eksempel to føtter og hånd; bare nå med en hånd eller flytte en fot om gangen. Det er spesielle kroker å bære og holde bøtte med maling med deg. Det er tryggere når vi flytter bøtta høyere, så flytt oss selv fordi det å nå høyt ikke ødelegger tyngdepunktet så mye som å krype for å strekke oss etter bøtte gjør. Vendt mot stigen er også den beste måten å klatre den på. Bruk verktøy, belter og lommer til å bære ting du måtte trenge på det høye.
Planlegg hvordan du vil plassere og nå (vil bli dekket i en annen episode) slik at du kan nå hvert sted.
Etter vår mening når det er mer enn noen få meter høyt, er det verdt å bruke heis overalt hvor vi er i stand til å nå. Når det bare er et sted du ikke kan nå, bruk stillas. Når det er mye vanskelig å nå steder fra heisen, kan det være bedre å bare bruke stillas rundt.
Les bruksanvisningen før du bruker heisen. Det er helt nødvendig.
Hvis det er tilgang - hvis det er nok plass eller ingen trær er i veien for oss. Vær forsiktig med høyspenningsledninger.
Før vi leier en heis, måler vi om det er nok plass. Det finnes forskjellige typer heiser. De er også i forskjellige størrelser. Jo større heisen er, jo høyere og mer til siden kan nå.
Sjekk ut våre partneres nettside - Lavprisliftutelie, Oslos billigste heisutleieselskap: https://lavprisliftutleie.no/leie/tilhengerlift/
I neste episode går vi til neste, andre kapittel - "Liste over verktøy".
Kommenter eller send oss en melding på Facebook, skriv via Nettsideskjema, send e-post, tekstmelding eller ring (93 93 77 99).
Fullstendig innholdsfortegnelse: maleroslo.com/maleri-artikkel-innhold
Beste ønsker,
Cornelius med laget